lördag, juni 28, 2008

Köksrenovering


Det var inte alls meningen att renovera köket nu! Vi håller redan på med att bygga om två sovrum, en hall och bygga nytt badrum på övervåningen. Det kändes som om det var fullt tillräckligt tidsslukande. (Här har vi börjat riva.)


Det köket vi levt med, som redan när vi köpte huset höll på att falla isär, ska egentligen bli tvättstuga när vi (senare) bygger kök i ett större angränsande rum. Men så en dag när jag torkade av kaklet bakom spisen ramlade kaklet helt sonika ned från väggen och hamnade i en hög på golvet! Efter en snabb överläggning bestämde vi oss för att bygga ett kök som sedan skall kunna fungera som tvättstuga, men som håller ihop lite bättre i avvaktan på att rumsbytet skall bli av. Detta påverkade ju våra val, tex har vi valt bort utdragslådor och andra finesser som kostar då jag inte tycker att jag har behov av sådant i en tvättstuga. Känns roligare att "lägga krutet" på det nya köket senare! På bilden kom katten Sofie med!Fram med kofot och ut åkte skåp och all masonit som dolde orginalpärlsponten! Golvet med golvvärme i lades in -93 av en tidigare ägare. Jag tycker inte det är snyggt, men det är okej och får stanna tills vidare.


Sedan var det dags att skrapa bort all färg! Har inga bilder från det, tyvärr, men oj vi hade färgflagor över större delen av undervåningen tror jag! (Spisen kommer bytas ut.)

Efter det var det äntligen dags fär färg! Den slutliga kulören är inte bestämd än, den grå oljefärgen är färg vi hade hemma kvar sedan jag målade väggpanelen i vardagsrummet! Bara en strykning gjord än så länge här.
Nu har skåp och en del luckor kommit på plats och min porslinsho som jag köpte för länge sedan och som stått i uthuset i väntan på nytt kök! Luckorna är "Lidingö" från Ikea. De matchar luckornas spegel i serveringsgången! Ska försöka ta en bild på serveringsgången till nästa gång!
Nu börjar man ana hur det kommer bli! Nu fungerar köket igen, vatten och avlopp är inkopplat och jag slipper stå ute och diska (vädret är inte så bra längre), men det är en hel del kvar som ska fixas! För att vara en supersnabb budgetrenovering tycker jag det gått väldigt smidigt!Återkommer med fler bilder då det har hänt något som "syns"!

Ha en skön helg!!

Kram Titti

4 kommentarer:

Classic style in city sa...

åh det börjar klia i mina fingrar att få fixa och måla..gud så spännade att fälja ert nya kök..fina luckor..lidingä är verkligen fina.

ha nu en trevlig sommar. jag kikar såklart in lite nu och då.grattis till 5000 besökare föreseten..jga förstår du har nått den siffran..så inspirerande blogg.

kram kram

Jo sa...

:) För att vara en budgetrenovering, tycker jag att ni har klarat er alldeles förträffligt! :) Jag har en känsla av att om ni lägger den här nivån på "så länge", så kommer ert "riktiga" kök att bli alldeles underbart! :)

Anonym sa...

Titti!!
Än en gång , vad roligt att se att även om "väggarna" faller i köket,
finns nya , kvicka ideer att ta till, så inte köket blir en stor
bromskloss i vardagslivet - men
det gäller att HA ett fantasifullt och flexibelt tankesätt - och det
har DU!..hur får man ett sånt ..? undrar Ulla i Rättvik med kram.

S O F I A sa...

Halloj! Va kul att se köket! Va fint det blir! :) Sitter på jobbet och längtar efter semester. "bara" 4 veckor kvar... :(
Kram.