lördag, januari 31, 2009

Spårhunden...


Magnoliafat från Paradisverkstan på Formex

Det finns ju en massa sätt att hitta nya och inspirerande bloggar på, men ett sätt som jag tycker är roligt är att spåra något bakåt från en blogg, tex en utmärkelse. Den här gången spårade jag den japanska fotoomvandlarens vandring mellan bloggarna (se mitt förra inlägg), vilket resulterade i att jag besökte några för mig nya bloggar, jättekul!

Första gången jag såg länken var på under en vinds blogg. Hon hade i sin tur fått länken från inredningsgalen och därifrån gick färden till in my house. Där slutade spåret på varifrån den japanska länken kommer ifrån i detta fall, men OJ, hade jag mycket att titta på när jag var inne på dessa bloggar!!? Så mycket fint så dit måste jag återvända snart igen!

Testa själv att spåra något bakåt och se vad ni hittar, man vet aldrig var man hamnar tillsist!

Ha en mysig helg, själva ska vi åka skridskor igen, får passa på så länge isen ligger!

Kram Titti

onsdag, januari 28, 2009

Jag bara måste testa jag med...

Vårt hus.

Vår matsal innan nya matsalsbordet kom.

Har sett den här länken på några andra bloggar och bara måste testa jag med! Så roligt och så bra blir det! Man laddar upp en bild, och sidan förvandlar den till något antikt som taget ur ett gammalt fotoalbum och sedan kan man spara ned bilden på sin dator igen. Testa ni med!!
(Högst upp till höger kan man ändra språket från Japanska till Engelska).

Kram Titti

måndag, januari 26, 2009

Pelargonväcknings tips!


Hejsan!

Snart är det dags att väcka pelargonerna från vintersömnen! Jag har prövat mig fram genom åren och hittat vad som fungerar för mig och mina blommor och här delar jag med mig av några knep för att lyckas.

Sparsam vattning och att vänta en tid mellan beskärning och omplantering är en bra start för pelargonerna. Plantan måste få en chans att skjuta nya rötter.

När du beskär dem är det en god idé att doppa kniven i tex T-röd för att inte sprida något som orsakar en slags stamröta mellan varje stam som beskärs! Det drabbade mig ofta i början innan jag visste vad som orsakade det och hur man kunde förebygga det.

Det finns särskild pelargonjord att köpa i handeln och jag har bara god erfarenhet av den. Mina pelargoner burkar må väldigt bra av den. Det viktiga är att det är en bra kvalitet på jorden, du märker direkt på dina växter vad du satsat på för kvalitet.

Ett tips för att få buskiga och fina pelargoner är att ge dem extra ljus såhär i början. Vanlig lågenergilampa funkar bra om man tar en med lite högre watt tal. Då slipper man att pelargonen drar iväg och blir lång och tunn i växtsättet. Mårbacka, tex, har väldigt lätt för att dra iväg ändå, så här gäller det att se upp! (Vanlig glödlampa ger tyvärr mer värme än ljus.)

Ett annat tips som jag kommit underfund med är att de pelargoner som har plastkrukor mår bättre än de i lerkrukor. Detta beror säkert på hur frekvent man är med sin vattning, men jag brukar stoppa pelargonerna med plastkrukan kvar ned i lerkrukorna så får jag ett vackrare utseende men ändå något som håller kvar fukten längre. OBS; jag brukar byta ut storleken på den kruka som följer med från butiken till en större storlek, så att plantan får ordentligt med plats för nya rötter!

Näring är a och o och det smidigaste tycker jag är att köra ned ett gäng med blomsternäringspinnar när man tycker att blomjorden behöver mera "piff". Då orkar pelargonerna blomma rikligare och längre.

Pelargoner brukar enligt gammal tradition väckas den 15 februari.

Lycka till med väckningen och njut av era pelargoner!

Jag tar tacksamt emot om någon har något mer tips?

Kram Titti

lördag, januari 24, 2009

Leilas Country Living


Nu är det inte långt kvar till mars månad då Leila Linderholms nya Livsstilsmagasin kommer ut!
Leilas Country Living heter den och inriktningen är vintage, inredning, recept och trädgård!

Kan det bli annat än lyckat med denna goa, glada och duktiga tjej som kreativt ansvarig???

Förutom kock har hon ju ett förflutet som stylist med, vilket vi väl alla kunnat ana när vi suckat hänfört över miljöerna i hennes matprogram!

Jag kommer iallafall hålla utkik efter ett magasin i mars!

Kram Titti

söndag, januari 18, 2009

Summering av mässan


Jag har fått frågan om vad våren innebär för nya trender och förändringar i inredningsvärlden, och då jag varken jobbar med inredning, aldrig varit på Formex förr och bara har halvbra koll på vad butikerna har i sitt sortiment, tycker jag att det skulle vara en ROLIG GREJ att komma med ett uttalande om hur jag uppfattade mässan! Självklart har jag inte sett allt, och det viktiga är ju vad man själv trivs med i sitt hem! Så..Är ni med? Håll i hatten!

Zink och rost finns kvar, men med nya inslag av mer blank silvrig metall på brickor och lampfötter mm. Stoooora runda metallbrickbord (typ Marrockanska) fanns lite överallt och möblerna var klassiska men inte så shabby. Möblerna var överlag vita eller mattsvarta eller naturligt trä och vitrindörrar satt på de flesta skåp.
Stoppade möbler var oftast beiga. Tyger (kuddar) i inredda och möblerade montrar var väldigt ofta beiga eller beigerandiga i olika bredder på ränderna. Som motvikt kunde man också se en hel del pastelligt! Ljuvligt!! :D Mormorsrutor i nedtonade färger dök upp här och där med.

Jag såg tämligen lite fattigmans silver och inga madonnor eller krucifix.

Konstgjorda blommor fanns det en hel del av och de flesta var så välgjorda att det var svårt att skilja dem från riktiga i utseendet!
Korgar och trälådor var ofta betsade åt det grå hållet medan quiltade täcken och kuddar var färglatt blommiga. Tavlor med blomstermotiv fanns också lite överallt, de finaste (i mitt tycke) kunde man hitta hos Miljögården.

Sammanfattningsvis kan man då säga att jag kommer satsa på klassisk möblering i vitt/mattsvart med trädetaljer och gråbetsade föremål samt detaljer i metall (i en skala från matt till blank) och med många växter. Beigerandigt och pastellrosigt bland textilier.

Ha det gott!

Titti

Formexbilder

















Mitt första Formex besök gick av stapeln i år! Vi hade en supertrevlig dag! Lagom mycket folk och mycket fint att titta på! Fötterna höll, men huvudet blev lite snurrigt av alla intryck och då var det ju skönt att sätta sig någonstans och ta en fika. Detta gav ju absolut mersmak! Hit skulle jag gärna vilja gå igen!
Här är lite blandade bilder för att ge ett hum om vad vi fick se!

Kram Titti

måndag, januari 12, 2009

Jag vann!!

Foto:Blomsterfrämjandet/IBC


Jag kan inte fatta att jag haft sådan tur! I dubbel bemärkelse!

Först vann jag utlottningen hos Handplockat, där vinsten var två biljetter till Formexmässan!!!
Tack
snälla snälla du! Jag blev verkligen superduperglad och nästan hjulade runt här hemma!
Kika in på hennes jättefina blogg, jag prenumererar på den och lusläser vartenda inlägg!

Och sedan hade jag turen att min goa, goa vän Bitte, som jag lärt känna på Hwita Rum och som jag träffade före jul (läs mer här) kunde komma till Stockholm med kort varsel och gå på mässan med mej! Eftersom vi inte har en butik att köpa in saker till kan vi ju strosa runt i godan ro och bara titta och inspireras av allt!
Gud vad kul vi ska ha!!

Kram Titti!


söndag, januari 11, 2009

Tips om bloggbakgrunder mm


Hej! Har sedan inlägget igår börjat experimentera för att få till en unik bloggbakgrund. Hoppas ni har överseende med mitt experimenterande och att ni ändå kan finna att mina länkar i inlägget kan vara till nytta för er!
Kram Titti

Hejsan!

Jag har fått frågan hur jag fått till bloggbakgrunden och om det var svårt!
Jag hittade min bakgrund hos The Background Fairy! Hon har flera olika bakgrunder som man gratis får använda på sin blogg. Det finns både för 2 eller 3 kolumner. Det är jätteenkelt. Man kopierar en text och klistar in i sin sidospalt (Anpassa, gadget, HTML) och klickar i spara och voilá så har man en snygg bakgrund!

Hon har ickså en blogg som heter The Graphics Fairy där hon ladda upp en ny vintagebild om dagen! Bilderna är fria att använda till både hobby projekt och till saker man vill sälja. Läs mer om användningsvillkoren i hennes sidospalt. Väl värt ett besök, här finns hur mycket fint som helst!


3 kolumner fick jag genom att följa instruktionerna här (innebär att ändra i HTMLkoden) annars har jag förstått att man kan ladda ned färdiga mallar för det med, tex hos Blogcrowds. Man letar upp den bloggmall man har (jag kör tex Minima) i deras lista. Men hur man gör det har jag ingen erfarenhet av. Men om någon prövar få ni gärna berätta hur det gick!

En annan fråga jag har fått är var man kan hitta den besöksräknare jag har. Den hittar man hos Susnet. Bli medlem och logga in och under "tjänster" i den övre rubriken får man alla instruktioner (på svenska) man behöver. Jag blandade ihop att en del instruktioner är för hemsidor och andra för blogg, men vet man bara om det och håller utkik efter blogginstruktionerna är detta lätt :)

Hoppas ni fått svar på era frågor, annars får ni höra av er!

Ha en fin söndag!

Kram Titti

Vit energi!


Nu är längtan efter våren stark! Plötsligt har jag fått mer energi igen och lust att ta tag i projekt som "måste" göras! Igår röjde jag undan matsalsmöbeln och gick loss på de bruna vattenfläckarna i taket i matsalen. Ett litet kortvarigt vattenläckage en natt under försommaren på övervåningen resulterade i stiliga bruna fläckar i det vita taket. Tur i oturen var väl att golvet redan var uppbrutet på övervåningen och att det var en värmebölja som snabbt hjälpte till att torka upp det lilla vatten som nu kortvarigt läckt ut. Men vi fick skotta blöt torv (isoleringen i vårt hus) och det var väl inte ett så jättekul jobb i 30 gradig värme!

Vi shellackade de bruna fläckarna och sedan var det bara att måla över med vit takfärg. Inga spår av något brunt, utan nu är allt krispigt vitt och fräscht!
Har ingen förebild och en efterbild känns lite menlös då, att visa upp ett vitt tak kanske inte är så intressant att titta på, haha! Vill du se fler bilder från vår matsal klicka här!

Kram Titti!

söndag, januari 04, 2009

Till mormor...

Här kommer en bildkavalkad på vad vi gjorde nere vid vår brygga idag.
Detta inlägg tillägnas pojkarnas mormor!










Det här var första gången pojkarna stod på ett par skridskor och vi blev glatt överraskade över hur bra det gick för dem! De släppte taget om våra händer inom 10 minuter och inom en halvtimme kunde de åka framåt och bakåt, stå på ett ben, hoppa och ta sig upp snabbt efter att de ramlat.
Med äppelkinder gick vi sedan in i värmen och drack varm choklad.
Nu hoppas vi på fint väder i morgon igen!


To Granny

A picture medley of activities from the landing at the lake today.
This entry is dedicated to the boys granny!
This is the boys first time on a pair of skates and we were pleasantly surprised by how easy they actually learned! They let go of our hands within 10 minutes and within
half an hour they were running forwards and backwards, standing on one foot, jumping and rise quickly after falling. With rosy cheeks we returned to the warmth in the house and had some hot chocolate.
Now, all we need is some nice weather tomorrow again!


Kram Titti

Vitt gnissel...


Köpte årets första tulpaner idag. Det var tydligen fler som var sugna på lite vårkänsla för det var ordentligt urplockat fast butiken hade haft extra många tulpaner framme till helgen. Det fanns en hel del lila och gula kvar, men jag hade tur och fick näst sista vita knippen!
Tulpaner är så härligt krispigt gnissliga och jag tycker nästan de är som vackrast precis när de är nästan utblommade!

I bought my first tulips for this year today. There where not many left in the shop, but luckilly i got my hands on some white ones! I love the sounds they make when you touch them and find them the most beautifule when they have ceased flowering...

Kram Titti