söndag, januari 18, 2009

Summering av mässan


Jag har fått frågan om vad våren innebär för nya trender och förändringar i inredningsvärlden, och då jag varken jobbar med inredning, aldrig varit på Formex förr och bara har halvbra koll på vad butikerna har i sitt sortiment, tycker jag att det skulle vara en ROLIG GREJ att komma med ett uttalande om hur jag uppfattade mässan! Självklart har jag inte sett allt, och det viktiga är ju vad man själv trivs med i sitt hem! Så..Är ni med? Håll i hatten!

Zink och rost finns kvar, men med nya inslag av mer blank silvrig metall på brickor och lampfötter mm. Stoooora runda metallbrickbord (typ Marrockanska) fanns lite överallt och möblerna var klassiska men inte så shabby. Möblerna var överlag vita eller mattsvarta eller naturligt trä och vitrindörrar satt på de flesta skåp.
Stoppade möbler var oftast beiga. Tyger (kuddar) i inredda och möblerade montrar var väldigt ofta beiga eller beigerandiga i olika bredder på ränderna. Som motvikt kunde man också se en hel del pastelligt! Ljuvligt!! :D Mormorsrutor i nedtonade färger dök upp här och där med.

Jag såg tämligen lite fattigmans silver och inga madonnor eller krucifix.

Konstgjorda blommor fanns det en hel del av och de flesta var så välgjorda att det var svårt att skilja dem från riktiga i utseendet!
Korgar och trälådor var ofta betsade åt det grå hållet medan quiltade täcken och kuddar var färglatt blommiga. Tavlor med blomstermotiv fanns också lite överallt, de finaste (i mitt tycke) kunde man hitta hos Miljögården.

Sammanfattningsvis kan man då säga att jag kommer satsa på klassisk möblering i vitt/mattsvart med trädetaljer och gråbetsade föremål samt detaljer i metall (i en skala från matt till blank) och med många växter. Beigerandigt och pastellrosigt bland textilier.

Ha det gott!

Titti

12 kommentarer:

Mia sa...

Kikade in på dina bilder från mässan tidigare. Även för mig var det första gången på Formex men man höll ju på att bli helt tokig.

Hmm, jag har ingen aning om vad jag gör för att få bilderna klickbara. Jag trodde att de alltid blev det när man lägger in dem. Har faktiskt inte tänkt på det. Hojtar om jag kommer på nåt.

Kram Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken tur du hade som vann biljetter och fick gå på mässan. Det finns så mycket på bilderna spm jag skulle vilja ha här hemma. Tycker att din beskrivning av vad som kommer är helt perfekt för min del. Då blir det mycket som jag vill ha.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Ja,ja Titti vilken härlig dag du fick på mässan, vilka fantastiska
vackra inredningsdetaljer din kamera fångade och inte minst ditt proffsiga och kunnande om kommande
trender framöver - Tusen tack, nu
kan man själv försöka göra några
nya "influenser" i sin egen vrå -
det blir spännande tycker Ulla
vid Siljan.

Beatrice sa...

Vad underbart det måste vara att gå på Formex-mässan! :-) Du har tagit jättefina bilder och det var kul att få en slags trendanalys inför våren. Vad kul att blommigt verkar komma tillbaka! :-)

Kram
Beatrice

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder och intressant att läsa hur du uppfattat mässan nu vet man lite vad man ska köpa i framtiden :) Ha det bra!

Marie sa...

Härliga bilder ifrån Formex! Är så mycket att titta på när man går runt där och kikar att man har glömt bort hälften redan när man kommer hem, hihi.

Du undrade över mina klickbara bilder. Vet inte om det är därför, men jag lägger alltid in alla bilder först innan jag skriver någon text och då blir iallafall mina bilder alltid klickbara. Hoppas att det ordnar sig!

Kram Marie

Prillig sa...

Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken utställare det var. kommer ihåg att det var i c-hallen men sen slutade mitt minne... ;-)

Kram britt

Inne o uteliv sa...

Förstår att du hade en bra dag på mässan. Härligt inspirerande bilder du visar. Önskar att hela mitt hem såg ut så...

Ha det så bra!
Kramar Åsa

Prillig sa...

jag har nått till dig.

Kram Britt

Karin sa...

Hej Titti!

Vilken tur du hade som vann biljetterna, tyckte du att det var roligt. Det låter ju så. Man blir lite slut av alla intryck, och ännu värre är det klart när man ska köpa in för en hel säsong och hitta sånt som kunderna vill ha! Det var så skönt att bara gå i år. Såg faktiskt allt med helt andra ögon.

Så fin din blogg blivit. Jag får ta och läsa dina tips så kanske jag också fixar lite.

Ha en skön helg!

Kramar

Karin

kardemumma sa...

Hej Titti!
Vad fint du har fått det. Det var alldeles för länge sen jag hälsade på hos dig.Jag hoppas att du såg mitt"tack" till dig hos mig.
Vad synd att jag inte visste att du skulle på Formex,då hade vi kunnat ta en fika.Kul att du har fotat i "mina" montrar på mässan och att du hade roligt!
Kramar C

Designe sa...

Hej! Jag var oxå på formex..skulle ha varit kul att träffats! Jag spanade runt för att se om jag skulle känna igen nån ..har ju sett några bloggare på bild men...icke! :)