söndag, januari 11, 2009

Vit energi!


Nu är längtan efter våren stark! Plötsligt har jag fått mer energi igen och lust att ta tag i projekt som "måste" göras! Igår röjde jag undan matsalsmöbeln och gick loss på de bruna vattenfläckarna i taket i matsalen. Ett litet kortvarigt vattenläckage en natt under försommaren på övervåningen resulterade i stiliga bruna fläckar i det vita taket. Tur i oturen var väl att golvet redan var uppbrutet på övervåningen och att det var en värmebölja som snabbt hjälpte till att torka upp det lilla vatten som nu kortvarigt läckt ut. Men vi fick skotta blöt torv (isoleringen i vårt hus) och det var väl inte ett så jättekul jobb i 30 gradig värme!

Vi shellackade de bruna fläckarna och sedan var det bara att måla över med vit takfärg. Inga spår av något brunt, utan nu är allt krispigt vitt och fräscht!
Har ingen förebild och en efterbild känns lite menlös då, att visa upp ett vitt tak kanske inte är så intressant att titta på, haha! Vill du se fler bilder från vår matsal klicka här!

Kram Titti!

4 kommentarer:

Millas hem sa...

Åh, vad jag längtar till våren nu när jag ser denna bilden!
Älskar pelargoner!

Kram Camilla

Prillig sa...

Oj, vilken härlig känsla med dina vita pelargoner!
Det känns tom lite somrigt...

Ha en skön dag.

Kram Britt

Beatrice sa...

Det är första gången jag tittar in här och vill bara säga att jag tycker att du har en fin blogg! :-)

Bilden på ert hus i vinterskrud var helt underbar... lyckliga du som bor där... :-).

Kram
Beatrice

Ullis/Leva på landet sa...

Verkligen vårigt med vit pelargon. Så bra att det gick så lätt att fixa till taket. Vattenläckor är ju inte kul. vi upptäckte en på vår lilla toalett på övervåningen i fredags. Nu ser det inte kul ut där inne , men det var bara väggskivorna som blivit förstörda så nu får det torka upp. En fördel är ju att jag kan passa på att måla om , *s*.


Ha en bra dag!
Kram Ullis