onsdag, september 24, 2008

Loppisfynd och annat smått och gott!
Var i Dalarna i veckan som var och hälsade på mina föräldrar. Där passade jag på att skörda lite av mammas blommor i hennes trädgård som blir så fina etterneller! (Heter det så?)Vet inte vad blommorna heter, men en krans blev det ändå! Nu hänger den i min serveringsgång hemma. En hel del svamp blev det också plockat, mest sopp. Gott!Passade naturligtvis på att kika runt lite i butiker och loppisar! Var bland annat inne på den numera större Furutorp i Rättvik och köpte Lexingtonhandduken som man kan vinna i min utlottning! (Här hittar du utlottningen!) Furutorp är en butik som är en sådan härlig mix av franskt och New England att jag skulle kunna flytta in och bo i butiken! ;)


I Borlänge var jag inne hos Majsan som har den jättefina butiken Lavendel och Romantik! Det här är nästan som att kliva rakt in i boken Franska stämningar! Vacker spets, fattigmanssilver och underbara möbler! Jag kikade in där en gång till på vägen hem igen. Inköpen blev en julgranskula i fattigmanssilver från House Doktor och så hade jag tänkt slå till på Julboken, men tänk, den var slut!

På Erikshjälpen i Rättvik hittade jag några fina örngott med broderi och spets som jag nog ska använda i något hobbyprojekt. Och på Ta Till Vara (också Rättvik) hittade jag den här fina terrinen! Vi får se var den hamnar, just nu står den på 1700talsbordet under min tallrikshylla i matsalen.


Visar mer nästa gång!

Ha en skön dag!
Kram Titti

15 kommentarer:

Betongänglar sa...

Hejsan!
Jättefin Terrin.
jag fick min "Julbok" idag
Så jag har myst med den.
Ha en fortsatt bra kväll..
Kramis/Annelie

Ullis/Leva på landet sa...

Det verkar som du haft det bra under ditt besök här uppe. Ska passa på att besöka Furutorp när det blir marken. Har inte varit in på ett tag nu. Du har gjort fina fynd.

kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Du får ju gärna höra av dig om du är i Leksand någon dag. Mejla mig i förväg så kan du få telefonnummer.

kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Själv båden är en väldigt bred bård. Det fanns sedan blå tapet till som himmel och hav men vi valde att måla. Själva sjörövarna och masten kunde man köpa till. Det var då den blå tapeten runt om så den fick vi skära bort. Bården tillhörde inte det billigaste som fanns, men oerhört bar kvalité. Den är köpt här på Tappers, men jag kommer inte ihåg ilket fabrikat det var. kan kolla om det finns någon bit bård kvar i källaren. Står kanske något på den.

Ullis

LantlivsAnette sa...

Åhhh så du har varit till Majsans butik, dit skulle jag också vilja fara , det verkar sååå mysigt !
Fina saker du har köpt,jag har köpt nåt vackert hos Majsan , jag har inte fått hem den ännu, det tar ett tag , men sen visar jag på bloggen...
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

Åhhh så du har varit till Majsans butik, dit skulle jag också vilja fara , det verkar sååå mysigt !
Fina saker du har köpt,jag har köpt nåt vackert hos Majsan , jag har inte fått hem den ännu, det tar ett tag , men sen visar jag på bloggen...
Kram Anette

Galleri MochB sa...

Härlig krans av eterneller! Och många fina saker du shoppade... Ingen julbok hos mej heller... ännu...:O)

Annika sa...

Ser ut som du har haft en trevlig tur.... med många härliga affärsbesök.... fynden var fina... terrinen kanonfin... ha det så bra Annika

Designe sa...

Vilken fin krans! Ser ut som kattfot!
Jättefin kanna oxå och det är ju så härligt med rönnbär!
Kram

majsan shabby chic sa...

Hej kul att du hade det bra när du var i Dalarna på besök..Klart du får visa bilder från butiken....Och jag har beställt fler böcker om du vill har ring mig i så fall Kram på dig/Majsan..Du har en fin blogg!!

Ullis/Leva på landet sa...

Här har vi fullt med ljus hemma så det är lugnt.


Ha en bra helg!
Kram Ullis

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Fin krans du har gjort. Dalarna skulle jag gärna besöka har bara varit i sälen och där brukar handla massa fina saker. Det är så många som säger att det är så vackert så jag måste besöka andra delar av Dalarna än skidorterna.
Kram Marie

Karin sa...

Hej Titti!

Vilka fina fynd. Bra med tips också, vi åker upp ibland till goda vänner.

Ha en riktigt skön helg!
Kramar
Karin

beas barnslikheter sa...

Jag var tvungen att visa maken er vardagsrumsbild "efter" och den var ganska lik den vi har idag faktiskt. "Lite ruskigt faktiskt" uttryckte maken. :-)

Anonym sa...

Hallå, hallå Titti !
Ja Du gjorde verkligen fina fynd på din tur till Dalom - kransen blev toppen - vad använde du för tråd till kransen? - eternellerna är ju så sköra när de torkat lite?
Soppterrinen har en mycket tillalande form och pryder helt klart sin plats - tänk vilka fynd
man kan göra - Tack för inspirationena - Hoppas du kan få
"din " julbok vid senare tillfälle,
den måste vara bra då den redan var
slutsåld ...
Det lyser som guldpengar i björk- löven och Siljan är mörkblå , och med de "blånande" bergs- topparna är höstlandskapet helt fantastiskt nu ..Hälsningar från
Dalkullan.