torsdag, augusti 21, 2008

Tidigt ute?


Ja jag vet, det är bara augusti! Men redan börjar jag fundera lite på julen som kommer - oftast fortare än man tror! Brukar försöka hinna med något hemmagjort pyssel varje år innan man sveps med av glöggträffar, luciatåg, julklappsinköp och allt annat som får tiden precis innan jul att gå så fort! I år är väl planen (läs förhoppningen) att jag ska sy nya fina Julstrumpor till morgonpaketen!

Såg i en blogg (minns ej vilken) förra julen någon som sytt julstrumpor av en gammal vit lammulls- eller angorajumper och broderat en silvrig snöflinga på den! Supervacker! Men ska man hitta tröjor så det räcker till strumpor till hela familjen så får man börja leta på loppisar i gooood tid! Så jag funderar jag på linne istället. Metervara är liiite lättare att hitta!

Nu hittade jag vackra strumpor på Martha Stewarts hemsida! Visst är de vackra! Borde inte vara så svårt att göra liknande själv!
Kram Titti!

17 kommentarer:

Tantbruns sa...

Jätte vackra!
Har en alldeles underbar gudmor till min son har sytt julstrumpor till oss(eftersom jag är helt värdelös på att sy)...kommer nog bilder på dom till jul!
Ha det gott!
/A

Anonym sa...

Hej vilka söta julstrumpor. gillar den med spets.
I vår familj har vi julkorgar istället. När jag var liten stog jultomten (ca 1 meter hög)på julaftonsmorgon med en korg på varje arm till mig och min syster.

Innehållet var frukt, nötter, lite godsaker och räckte hela dagen ända fram till klappöppningen!

För några år sedan försökte min mamma avsluta traditionen ("ni är ju stora nu", runt 30 år). Det blev höga protester från oss barn den julaftonsmorgonen och mamma hömtade fram tomten igen och fyllde korgarna åt oss. Min man tycker traditionen är härlig (även han får en korg sedan vi träffats)

Tomten fick jag och maken i present förra julen då vi nyss flyttat in i vårt hus. Nu ska vi hålla liv i traditionen. Korgarna är redo för julens ankomst! Bilder kommer säkert närmare jul!

Oj vad långt det blev :-)

Kram Helena /franska liljan

Annika sa...

Ja det gäller att börja i tid... men ändå har det tendens till att bli brådis på slutet.. kan inte förstå detta riktigt... troa det kommer att bli kanon med linnetyg... Ha en skön helg.. Kram Annika

Levindas Värld sa...

Hej!

Jag har också tänkt sy julstrumpor till jul, de här var ju jättefina! Tror jag sparar bilden för inspiration när det väl är dags att sy :)

kramis!

Annie - Annalunda sa...

Säkert klokt att börja i tid! Tack för tipset - så vackra de är!

Du missar väl inte utlottningen hos mig?

Kram Annie

Mjuka sa...

Jättefina!!! Är redan där fastän det bara är augusti
kram M

Anonym sa...

Du e för härlig Titti!;)
Jag har oxå börjat tänka på jul, men försöker putta undan det...men som du säger - julen är här snabbare än vi tror!
Och strumpan du nämnde var nog Julia´s strumpa - jättevacker o enkel!
Martha Stewart - visst är hon underbar!!!!

Puss på dig Honey!

Hem och Lycka sa...

Ja, det var väl Julia som gjorde de fina strumporna.. Vilken fin bild, har också börjat längta lite smått efter jul. Igår nynnade jag helt hux flux på en julsång och maken baxnade :-D kram!

Helene på Rörvik sa...

Hej Titti!
Så fina strumpor, kanske jag också skall sy sådan.
Ha en fin helg!
Kram Helene

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina strumpor. Tror säkert att du kan göra precis lika fina själv. Linnetyg låter väl som en utmärkt idé att sy av.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Magdalena Martin sa...

Hej Titti!

*hahaha* ja lite tidigt känns det ju med julstrumpor *skratt* Fast jag var å andra sidan och handlade in julsaker till butiken redan i Midsommarhelgen!! så det är nog rekord i tidigt för mig. Min erfarenhet av tidigare år i bloggvärlden så börjar ju julen i september redan, så snart smäller det nog till med julpyssel över allt!
Självklart får du länka eller tipsa samt låna bilder från butiken om du vill, jag blir bara jätte jätte glad!! :-D
kramar på dig och ha en skön söndag!
/Magdalena

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Oj det var tidigt men fort går det så det gäller att vara ute i tid...Vilka ljuvliga julstrumpor i vitt. Ska spana in sidan jag med.
Ha de bra
Marie

ägarinnan talar sa...

Det är aldrig för tidigt att kolla julgrejerna.
Julstrumporna var riktigt vackra.
Får nog investera i några meter ljust linnetyg.
Ha det gott och kram från Bitte

Jo sa...

Vilka fina strumpor! Jag inser att jag har missat en massa här hos dig, så jag får kika vidare! :) Kram

Designe sa...

Hej! Jag är nog lite förvirrad :) Satt igår och tittade på alla fina inlägg som jag missat och skulle skriva en massa men jag skrev nog inget!:) Så fint det blev i hallen, vilka läckra tapeter från RL och vilka fina julstrumpor! Nu när hösten kommer så är det ju skönt att ha julen att se fram emot! Ha det gott! Kram :)

LantlivsAnette sa...

Åhhh så vackra julstrumpor..såna vill jag också göra till Julen..
Tack för att du visade den bilden..
Jag är lite jul galen,älskar julen och allt pyntande..
Kram Anette

Julhuset sa...

Kan aldrig bli för tidigt att tänka på julen. Söta strumpor.

Titta gärna in hos mig inte så mycket vitt men mycket jul.

Kram Annika