fredag, maj 16, 2008

Lavendel och Livsnjuteri!


Gårdagen gick i livsnjutarens tecken! Mötte upp med kära mor och åkte med henne till Waxholm där vi hade en mycket viktig kväll inbokad. Jag har velat åka dit i flera år, och nu blev det av! Vi åkte till butiken Lena Linderholms Café! Och jag kan varmt rekommendera alla som har möjlighet att titta in där!Vi började med en fika en trappa upp med de godaste bullar jag någonsin ätit! Hugaligen, ni vet när det är sådär gott så att man spärrar upp ögonen av salighet!

Efteråt shoppade vi loss i butiken en trappa ned. Här fanns det inte bara ögongodis (jag blir så glad av Lenas underbara konst!) utan även något för näsa (åh, denna lavendel!!) och öron (Lena är ju gift med Gösta Linderholm och hans musik fanns i bakgrunden hela tiden)!

Färdigshoppade vad det dags att gå en trappa upp igen för att inta en fantastiskt god lax med läcker potatissallad och sedan den bästa efterätten av alla; Lena kom och underhöll oss med berättelser ur sitt liv, om sin konst och så Provance såklart! Många goda skratt blev det då Lena är så duktig på att berätta intressant och underhållande. En del saker hon sa gick rätt in. Jag har själv problem med att vara för självkritisk och att allt måste vara så perfekt (och att jag låter bli och avstår om det inte blir bra nog) och det var befriande att höra Lenas inställning till kautschukar och fembenta hundhästar (!!). Att tillåta sig att vara kreativ och njuta av de små sakerna i livet; baka ett bröd, plocka en bukett i trädgården och att ha mål och drömmar...

Jag har nämnt tidigare i min blogg att jag ska försöka strunta i om motiv och kamera inställningar är bästa möjliga, utan att börja fota rakt av och ha ROLIGT! Det går inte helt av sig själv än men jag är på väg dit!

Jag bor i ett hus som jag mår så bra i och som jag kan pyssla i - jag njuter varje dag över att det är så vackert här, jag bakar bröd och jag plockar blommor och jag njuter medan jag gör det! Det kallar iallafall jag en bra början!

Tack goa goa Lena för pratstunden efteråt! Du är en så varm och härlig människa och jag hoppas vi ses i Strängnäs!! /Kram C alias Titti

9 kommentarer:

Annika sa...

Vilken härlig kväll. Hennes keramik är så fin. En kompis var i hennes affär i fjol och lovordade den. Vi har hennes alster i en butik inte så långt härifrån. Ett galleri i Årjäng. Har varit och kollat en gång och det fanns mycket fint. Ha det gôtt Annika

Mari sa...

Va härligt det låter Titti! Såna kvällar har man stor behållning av läääänge framöver!:) Vad mycket fina saker - hur mycket handlade du?;)

Kraaam!

Gårdsromantik sa...

Men vilken härlig kväll!
Vad mycket inspiration och energi du skall ha tankat.

Kram Maud

Levasomjag sa...

oj, så mycket fint du visar!
kramar Malin

Vaniljdrömmar sa...

Hej!
Tack för tipset om magnolian det skall jag lägga på minnet. Vad härligt du och din mor har haft det, har också varit på livsnjutar kväll med Linderholm glömmer aldrig det:-)
Ha det bra!
Kram helene

Classic style in city sa...

heeej..

ja hon har en trevlig butik..

jag har en award till dej på min sida..kraaam

sofia sa...

Verkar ha vart en härlig kväll! Goda påminnelser - tack för att du delar med dig!

Jo sa...

:) Vilka fina lavendel-"kärvar"! Köpte du dem där, eller är det egenproducerade? jag är smått galen i lavendel och vill ha det ÖVERALLT i ruckel-trädgården! :D fast sambon muttrar lite ;)

Kannor och karaffer sa...

Vilken lyckad utflykt du varit iväg på!! Förstår att det var svårt att hålla i plånboken. Lavendelbuketterna såg helt underbar ut.

Nu måste jag kolla runt lite mer hos dig.

Ha det gott!
Ann