onsdag, september 02, 2009

Inget kalas utan tårta!


När pojkarna och deras morfar fyllde år passade jag på att pröva ett nytt tårtrecept. Läste på nätet om ett annorlunda vis att göra motsvarigheten till vit marsipan själv. Man gör helt enkelt en deg av smälta marsmallows och florsocker som man sedan kavlar ut till en platta och täcker tårtan med. Bra för dem som inte tål mandel tex!

Första försöket, då jag följde receptet blev degen lite väl kompakt, så mitt råd är att minska på florsockret en aning och känna sig fram.

Hade rosa marsipan hemma och klämde fram några rosor också till tårtan. Bra filmbeskrivning på hur man kan göra det hittar du HÄR!

Marsmallowsfondant

200g marsmallows
2 msk vatten
2 msk cocosfett
500g florsocker

Smörj en stor skål med cocosfett, lägg i marsmallows (är de stora kan man dela) micra med 2 msk vatten tills de smält.
Smörj en större bunke med cocosfett. Sikta ned florsockret, gör en grop i mitten och häll i de smälta marsmallowsen. rör med en trä/plastslev eller knåda som vanlig deg.

Låt vila minst en timme.

Förvaras i rumstemperatur.

Kan användas både till modellering och att täcka tårtor med. Kan smaksättas med gräddkolessens och kakaopulver.

När man arbetar ut det använd florsocker och när man kavlar smörjer man med petalbase (?) på underlaget så att det inte ska fastna, men det går också bra med cocosfett.

Håller sig i ca 3 veckor inplastat i plastfolie och plastpåse.


Kram och lycka till!

4 kommentarer:

Skomakartummen sa...

Så smarrigt det ser ut.. Kram sari

Cattis sa...

Låter väldigt gott...får man nog testa en gång!!

Ha en underbar dag!
Kjamis Cattis

Sofia sa...

Otroligt vacker tårta! :)
Kram.

Ullis/Leva på landet sa...

Vilket bra recept för mig som är allergisk mot mandel. Ska prova det nästa gång det är tårtdags. Så kul att få gå på Formex.

Ha en bra helg!
Kram Ullis