torsdag, maj 07, 2009

Nygamla gardiner


Var på loppis i helgen och hittade ett billigt tyg som jag tänkte skulle kunna bli bra kuddar att blanda in bland andra enfärgade kuddar som skulle ta upp färgerna i det här tyget. Såg för mig ett hav av kuddar i skönt turkost, lila och rosa.

Väl hemma upptäckte jag att det var 4 färdigsydda gardinlängder plus ett kuddöverdrag! Tänk vad man "missar" när man är snabb på att stoppa ned saker i korgen på loppisar? ;D hehe

Hängde upp en längd mest på skoj i vardagsrummet när jag kom hem och blev förvånad när jag insåg att gardinen passade precis in i rummets färgsättning i gult och rött! (Ni minns väl sambons motstånd mot vitt i detta rum? Klicka här annars.)

Jag skulle aldrig ha köpt tyget till gardiner i vardagsrummet, skulle varit rädd att de skulle vara för blommiga och snirkliga men ibland blir det inte som man tänkt sej utan kanske bra ändå! Om jag inte får ha ett vitt rum kan jag ju lika gärna ta ut svängarna med färg och mönster eller hur?

Så över sommaren ska de få hänga uppe iallafall och sprida lite ostindisk sommarkänsla omkring sig! Nu saknas bara gardinstänger! Och kanske några enfärgade kuddar att blanda med kuddöverdraget som följde med?

Kram

8 kommentarer:

ägarinnan talar sa...

Det var ju ett jättehärligt tyg...Tänk vilka fynd man kan göra ibland.
Rent sagt Lysande..
kram Bitte

Anonym sa...

Tjing, tjong Titti!
Vilket fantastiskt tyg du hittade
med trevligt "kinesmotiv" på.
Förr i tiden bytte man ju till sommargardiner (det var när man hade hjälp i hushållet , så tiden
och hjälp fanns tillhanda)men sätt upp de fina gardinerna och njut av
ditt fynd.Hoppas få se bilder senare då de kommit på plats.
Lycka till önskar Dalkullan.

Annika sa...

Vliket vackert tyg du hittade o vilken tur att det var gardiner..... det blev ju jättefint..... Skön helg... kram Annika

Prillig sa...

Ibland ska man ha tur! ;-)

Jättefint. Det är skönt att ha lite olika stilar i olika rum då man gillar lite olika stilar.

Man får tacka för platsen i vita gåvor, det var säkert din plats jag fick, jag känner det...

Stor kram Britt

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina gardiner. Så kul med lite överraskningar så där. Kommer att bli snygga sommargardiner. Vi får väl se när det blir av med quilten, måste köpa stoppningen först, eller om det blir ett färdigt tunt täcke. har inte bestämt mig än.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Inne o uteliv sa...

Hej Titti!
Gardinerna ser ut att passa perfekt i ditt vardagsrum. Härliga färger nu till sommaren. Vilket fynd!

Ha det så bra. Kram Åsa

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Allt väl?

Det är FINT med mönster och färg =) Allt ska inte vara vitt! hihihi...Jag ska själv plocka fram mina blommiga kuddfordral med knalliga färger i olika pastelliga sådana snart. Det är somrigt det!

Oh vad jag skrattade åt ditt inlägg om trappan och korgen...Vi har samma problem...Varje kväll, samma visa. Jag står nedanför trappan och ungarna är uppe:" Wilmaaaa, Niikeeeee Eeeeeriiiiic...kom ner o plocka upp era grejer som ni har lagt på trappan. Och se till att dem hamnar i era rum nu..på en gång..."

"ja ja...vi kommer"...efter fem minuter...jag: Wilmaaaa...... =)


Ha en underbar vecka. Kram Pirre

Floralis sa...

Hej Titti!
Hittade din blogg via en annan... : ))
Tyget var väldigt vackert och motivet definitivt lite annorlunda. Jag har en hel familj som klagar över allt vitt så färgklickar här och där blir man bara glad av. Helst nu på vårsommaren! : ))
Vill bara meddela att din sida ser bra ut med tre kolumner. Jag har en mac dator så vissa sidor kan se knasiga ut för mig men din sida ser väldigt fin ut.
Ha det gott!
/Anneli