fredag, november 14, 2008

Utmärkelse och pepparkakor!


Tack goa Helena, Franska Liljan, för den fina utmärkelsen! Jag blir så glad och rörd över att du ville ge den till mig och jag ger den direkt tillbaka till dej med en varm kram till!
Tänk, nuförtiden kan jag inte se en fransk lilja utan att tänka på dej ;)
Har du sett pepparkaksformen som är en fransk lilja?


Den hittar man tillsammans med en massa andra roliga och ovanliga pepparkaksformar hos Klara färdiga gå! De har över 100 olika pepparkaksformar, söta bakformar, muffinsformar och cupcakeformar. De har tex väldigt söta formar med babytema; nappflaska, haklapp mm.

Ett annat tips för er som gillar udda pepparkaksformar är Formina!
Denna söta prinsessa hittar du tillsammans med ca 100 andra roliga och fina formar! Bland annat en stor samling med olika djur!
Mina 5åriga killar önskar sig denna fina dödskalleform som man hittar hos Favoritsaker!


Mitt sista pepparkaksformstips för idag är Lyckas med mat! De har också en ganska stor samling med vackra formar, flera med jultema! Bland annat denna ängel, men du hittar också snögubbar, karamellstänger mm.

Behöver jag nämna att vi gillar att baka pepparkakor i vår familj? I kylskåpet står redan en färdigköpt deg och väntar, men framåt jul brukar jag göra egen deg, tycker så mycket om doften! Och visst blir det godare när man rört ihop det själv? ;)

Så det är här jag borde visa stämningsfulla bilder med pepparkaksbak i full gång i nya köket hos os, med lite tända ljus osv..... MEN som jag ständigt suckar över så är vår kamera helt urkass på att ta bilder nuförtiden. Det har någonting att göra med den kära sambon som fotodokumenterade en nedrivning av kakelugn och murstock på väldigt nära håll. Ni som någon gång har varit i närheten när ett sådant spektakel sker vet hur smutsigt och dammigt det blir! Kameran är full med murbruksdamm och linsen är repig förmodligen.

Så då tänkte jag att jag skulle vara lite smart så när jag ändå köpte ny mobiltelefon så satsade jag på en med en riktigt bra kamera i! Bilderna blev kanon - åtminstone en liten tid innan en av pojkarna var "snäll" och tvättade mobilen i handfatet! Så nu är jag tämligen kameralös!

Det är iallafall inte lätt att blogga utan bilder, därav alla lånade bilder. Hoppas ni står ut!

Tack och lov har en liten tomtenisse viskat i mitt öra att jag ska hålla utkik under granen till jul, kanske, kanske att det dyker upp ett hårt paket åt mig! *håller tummarna stenhårt*


Här i Stockholm vräker snön ned idag och jag ska ge mig ut i det underbara vita med pojkarna och leka lite!
Ha det gott!

Kram Titti

9 kommentarer:

ägarinnan talar sa...

Hej gumman.

Va många adresser till pepparkaksformar. Måste nog genast shoppa lite tror jag.
kram Bitte

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina pepparkasformar. Och jag som trodde att alla mobiler gick att tvätta, *s*. Inte kul att vara utan kamera. Min som jag har i mobilen är helkass så jag måste ha en digitalkamera.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Hallå, hallå Titti! Är nu åter från "Storstadsturen" och måste direkt kolla din blogg -- oj vilken
härlig fransk lilja i pepparkaks-
form - den MÅSTE jag bara försöka
få tag på.Kanske kunde man försöka
sig på någon annan sorts kakdeg också - som skulle kunna bli din
egen "Tittikaka" eller min egen
2Rättvikskaka".Hur som helst Liljan
ser mycket inspirerande ut..
Kul med kakformar till pojkarna!
Ha det gott i snöblasket önskar
Ulla i dalom.

Tidsmästarinnan sa...

guuu vilken snygg franska liljan-form!!
Jag önskar mig också ett hårt paket just nu... min lilla kamera har gått till elektronikhimlen, snyft!

vi får hoppas på tomten då :-)

stor kram!
Susanne

Tidsmästarinnan sa...

...och lycka till i lottningen inne hos mig!
kram igen!

MiaMaria sa...

Lycka till inne hos mig!
MiaMaria

Margareta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mathilda sa...

Hej hej! Jag följer din blogg så gott jag hinner med. Är bara 17, men superintresserad av inredning. Snart ska jag nog fälla ut minna vingar och flyga till ett eget bo. Men tills dess kollar jag inredningsbloggar som bara den!

Undrar bara om du inte skulle kunna lägga ut lite mer bilder över rummen i ditt hus, så man får en lite bättre uppfattning:)

Kram
Mathilda

Classic Style in City sa...

ja det är verkligen en vacker snöbild på ert hus..härligt.
min bästa vän har nu blivit ekerö bo..vid svartsjö slott bor dom, ska verkligen bli spännande att besöka dem..å du helt ok att låna bilder från "andra"..det finns så mycket på internet när man surfar runt..ha det gott & trevlig advent
marie