söndag, oktober 05, 2008

Fattigmanssilver...


...är ju så otroligt fint! Själv är jag extra förtjust i de saker som är eller ser antika ut, lite flammiga sådär. Men hittils är mitt innehav av ovanstående vara tämligen litet! Jag har en jättefin stjärnformad julgranskula från Housedoktor som jag fått i gåva och som jag är väldigt glad över. Den har hängt på en krok på väggen men nu har den fått en ny plats tillsammans med några nya kompisar. För gissa vad jag hittade på Ikea när jag var där i veckan? Julgranskulor i fattigmanssilver! Jojo, Ikea slutar aldrig att förvåna! 4-pack för mycket rymlig peng låg det där bland allt annat julpynt, och genast stoppade jag ned två askar i vagnen! Nu samsas de i en silverskål i hallen. Jag har en liten plan för hur jag ska pynta med dem till jul, men fram tills dess får de ligga där i skålen och göra mig glad varje gång jag passerar!
Ha en skön vecka!
/Kram Titti

18 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Det blir till att besöka IKEA då ser jag. Har du skickat vinsten? Annars kan du ju ta med den när du åker till Rättvik så kan vi ju fixa det så jag får den, slipper du porto. Vi kommer inte att sova lugnt för har jag rätt ska katten gosa hela natten för att ta igen gostid.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Hur länge blir du här i Dalarna då? Har du tänkt att göra något besök i Leksand under din tripp här, eller ska jag ta mig till Rättvik? jag jobbar lite olika länge på dagarna men något ska väl passa.

Kram Ullis

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Oj vad fina nu måste jag genast åka till ikea, har inte varit där på väldigt länge.
Kram Marie

Tidsmästarinnan sa...

A-HA!
Det stöder min teori om att Ikea håller på att bli alldeles lantligt! (Till exempel lampan Barometer, glasfat på fot med kupa, och vad hade jag med för spaning, jo, de där vita kuddarna med monogram till exempel!)

Dina fynd var jättefina - och jag är också alldeles tokig i fattigmanssilver :-)
Kram!

Levindas Värld sa...

Nämen nu blir det en tur till IKEA närmsta dagarna hör ju jag! Är ute efter olika former av julkulor i just fattigmanssilver, stort tack för tipset :)

Kramen!

Ullis/Leva på landet sa...

Jag slutar 17.00 på tisdag inne i Leksand så efter det kan jag. Sedan ska jag skjutsa sönerna till musikskolan på onsdag. Då blir jag i Leksand mellan 17-18 när de spelar så då kan jag också. När passar det dig bäst?

Kram

S O F I A sa...

Berättade idag för pappa och ligan om ett vinterminne jag har från Rättvik när jag var där med er en gång. Det var när vi åkte släde med facklor och drack varm choklad inne i nån skog. Det var så mysigt.
Minns du hur gamla vi var då?

Ullis/Leva på landet sa...

Onsdag blir bra. Ska vi säga 17.00 vid Gårdskaffet så kan vi ta en fika och prata lite. Då ligger ju Lantliv alldeles bredvid. Annars kan vi träffas strax före 17 vid Blomsterflärd. De har också fina saker att titta på så kan vi gå bortöver tillsammans. Den ligger vid torget

Ullis

Annika sa...

Ja IKEA har förvånat många gånger.... har fyndat en del där... nu måste jag säga att världen är bra liten... bor bara några km från Å-fors... har gått skola där o jobbar där nu:) Arvika-mârten är en sån grej man bara måste på oavsett väder o vind... gjorde inga större inköp:) godis o bröd.... o en disktrasa hos Nyhem.... Ha det bra i veckan.. Annika

Galleri MochB sa...

Även jag tycker om fattigmanssilver! Och vad trevligt om ikea har det i form av julpynt. Låter mysigt! Ha en bra vecka!

Designe sa...

Så fint! Ojdå, kanske man borde skynda sig till Ikea nu då...det gäller ju att vara ute i tid för saker tar slut fortare än man anar innan jul! Ha en bra dag!..själv ser jag fram emot att det kommer ett ljus på posten :) Kram

Hem och Lycka sa...

Se där, Ikea förvånar! Ska ta en kik där snart på deras julpynt. kram!

Floras Kulle sa...

Ha, ha, vilken tur! Jag som passerar IKEA på väg hem ifrån jobbet... Fick tips senast igår om en strykbräda i trä - de har skärpt upp stilen, tycker jag!
Det var ett tag sedan jag besökte din blogg, nu skall jag kika lite mer...
KRAM:
Annette

Inne o uteliv sa...

Dags för en tur till IKEA igen ser jag.

Ha det bra.
Kram Åsa

Floras Kulle sa...

Hej igen!
Vad kul att du gillade tipset, jag reagerade på samma sätt! har letat strykbräda i trä i åratal. De fanns förr på IKEA (för tio år sedan), men sedan har de inte funnits - NÅGONSTANS! Körde förresten förbi och shoppade julgranskulorna, men strykbrädan gick inte in i min pyttelilla bil... Men vi bor nära "Det Stora Blå Huset" (i Kållered) så det blir ofta besök dit.
Ha en jättebra kväll!
//Annette

Helena/ Franska Liljan sa...

vilket underbart ikeafynd! grattis!!!

kram Helena/franska liljan

Cilla sa...

Vilken fin sida och vilket mysigt hus ni verkar ha. Hit tittar jag gärna in igen.

Kram Cilla

Fredrika sa...

Hejsan,
Så fint med fattigmanssilver - håller med. Måste till IKEA - var det nu du hittade detta? Är du från Stockholm, såg ut så på din presentation. Vi har talat om en liten bloggträff några stycken.... Har lyktorna kommit fram?
/Fredrika