onsdag, april 07, 2010

Lite nytt fast ostylat


Så här har det sett ett ett bra tag i vårt arbetsrum. Loppisfyndade möbler som väntat på att bli målade eller utbytta. Klaffarna är alltid utfällda, för barnen sitter helst på kortsidorna och pysslar och ritar.
Det är svårt att fotografera i motljus men ni får ett hum om arbetsplatsen i alla fall hoppas jag. Det gamla skrinet i fönstret har min pappa snickrat när han var liten.

Det syns inte på denna bild men man har en bedövande vacker utsikt över Mälaren härifrån, och det är en härlig plats att sitta vid!

Nu har i alla fall skrivbordsskivan börjat bågna och lådorna blir svårare och svårare att öppna, så nu tyckte vi att det var det dags för en uppdatering av arbetsrummet.


Det blev Vika Gruvan från Ikea med matchande benbockar till.
Det bästa med glasskivan är att den reflekterar in så mycket ljus i rummet!

Stolen behöver nytt tyg och arbetsplatsen är helt ostylad, här blir det fint med lite ny pennförvaring mm senare.

Den lilla skrivbordslampan är köpt till något av barnens rum, men har hamnat här av någon konstig anledning. Den är lite för liten här. Men billig var den, den kostade 25 kr på en loppis i Leksand, men damen i kassan ville inte sälja den för det priset eftersom den såg lite smutsig ut så hon prutade ned den till 10 kr! Smutsen var lätt att få bort när jag kom hem så det var ju verkligen ett fynd, tycker jag.

Trasmattan på golvet är gammal, och min man hade den i sitt barnrum när han var liten. Jag tycker det är roligt när man har lite "historia" bakom sin saker.

Benbockarna har jag fått av en jättegullig tjej som jag lärt känna just genom bloggen nämligen Newht (Mari)!! Hennes blogg var den första inredningsblogg jag hittade på nätet och hennes hem och kreativitet har alltid varit en stor inspirationskälla!
Tyvärr har hon ingen inredningsblogg längre, men nu är vi ju goa vänner IRL också och när hon hade bockar över och jag behövde fick jag dem av henne! Så rart!
Men då hon bor i Göteborg och jag i Stockholm fick de åka på en liten resa med hjälp av andra goa vänner! Mari körde dem till Skene där en annan god vän via nätet var på besök och som tog med dem till Herrljunga där jag sedan besökte ytterligare en god vän jag lärt känna via internet och bloggvärlden och kunde få med dem hem :) Tack Mari och alla som hjälpte till!

Detta med inredningsbloggar och inredningsforum har ju varit en fantastisk källa till att hitta nya goa vänner med gemensamt brinnande intresse för inredning, loppisfynd och pyssel! Jag är så glad jag lärt känna alla er jag hunnit träffa! Ni är bäst!!

Får visa mer av arbetsrummet en annan dag! :)

Kram


ps. Satte nästan kaffet i vrångstrupen när jag såg spindelväven i elementet! Jag sprang genast och rengjorde elementet ordentligt och sen grabbade jag tag i kameran för att ta nya bilder, men hejdade mig, för det första måste jag ju då ställa tillbaka de gamla möblerna (känns lite hysteriskt) och för det andra, det är inte mitt mål att visa upp ett superstylat och i ordninggjort hem på min blogg. I verkligheten finns det spindelväv bakom elementen ibland. Ni får hålla till godo med dessa bilder med vetskapen om att det inte längre ser ut så just nu ;)

5 kommentarer:

Annika sa...

Hihi att ha spindlar i huset är ju bara bra.... har hört att då finns inge mögel...:) viken snygg arbetsplats du har fixat till.... visserligen var den snygg innan också då men det nya bordet var ju kanon.... o vilka kontakter man får via nätet... jag har precis testläst o kollat igen en bok som ska ges ut.... ska skriva recension ikväll o har mejlat iväg en del frågetecken som kom upp när jag läste..kanonkul tycker jag... ja nu får du väl ta o sitta där vid ditt fönster o njuta av utsikten o din fina plats..... Kram Annika

Mari sa...

Precis så här menar jag! Det blir så mycket roligare att titta på kort o framför allt läsa! Man förstår att Du bor här o det gör det hela så spännande o intressant! Och du är bäst - vet du det? =)

Pöss!

/Mari

Ullis/Leva på landet sa...

Spindelväv finns det gott om här just nu:). Kul att höra från dig igen. Härligt med en bra arbetsplats.

Kram Ullis

Sofia sa...

Va fint det blev! Va gulliga alla var som körde benbockarna :)
Kram. Tänker på dig idag.

kardemumma sa...

Hej Titti!
Vad längesedan...jag läser att du mår gott och gör fina fynd!
Snygg arbetshörna!
Kram på dig!
Carina