måndag, april 20, 2009

Det kommer en tid...

Denna åker ut!
...när barnen får egna starka åsikter om inredning.


När mammas lantliga romantiska stil inte riktigt faller en snart 6åring i smaken "Det är för tjejigt!" Visst här skulle man ju kunna tänka på att detta vore ett ypperligt tillfälle att tuta i grabbarna lite mer genusperspektiv, men kanske ändå inte...Attityden Killars och tjejers lika värde och att man visst kan ha rött och rosa på sej fast man är pojke och tjejer visst kan leka med bilar finns redan härhemma. Men aldrig tidigare har pojkarna funderat över inredning. Intresset för inredning är något som själv gett mig så mycket glädje och vad roligt det vore om pojkarna också fick chansen att få känna på hur roligt det kan vara!
Inredning skall ju komma från hjärtat och vara lustfyllt, inte principfyllt..eller?Denna sprayas svart!

Så jag frågade vidare hur ett rum i deras smak skulle kunna tänkas se ut. Och vad roligt vi haft! Med stor lustfylld koncentration har killarna bläddrat i inredningstidningar och gjort tummen upp eller ned på vad de gillar. (Drog i tysthet en stilla lättnadens suck över att det mer lutar åt New England/Lexingtonaktig stil och inte så mycket klatschig djungel ändå)

Denna åker in!

Oliver har gått igenom mitt tygskåp och förklarat vilket tyg han vill ha som gardin och färgen på väggen är redan vald och ditmålad. Theodor kastade ut sin säng och in åkte storasysters gamla avlagda Ikeasäng som snabbt sprayades om till svart.


Långsamt, långsamt förvandlas deras rum till något som verkligen blir deras rum!Mycket återstår att göra, men vi har väldigt roligt tillsammans!
kram

5 kommentarer:

Annalena sa...

Vad härligt att de ändå är intresserade av inredning, det är ju inte alla pojkar som är!! Kul att de gillar något åt din stil iallafall.

Kram Annalena

Annika sa...

Det ska bli kul att se vad grabbarna valt.... klart de vill ha det lite tufft....:) o det hade väl gått bra om de valt djungel också??? Kram Annika

Malmkakan sa...

Hej! Vilket härligt inlägg. Har även jag en son på 6år. Vi har ganska nyligen rustat hans rum och tur som attans blev det randigt och enkelt snyggt som gick hem ( pust..inga spiderman eller batman bårder,tack ).

Han är kanon nöjd med sitt rum!

Det kommer dina grabbar oxå bli. De är ju delaktiga!

Kram, Cecilia

ägarinnan talar sa...

Pojkar med ruter i , men det vet jag ju redan.
Förstår att dom vill ha ngt "killigt".
Men den vita sängen är ju sååååååå fin. kan du ha den till ngt annat??

kram från Bitte

Vit poesi sa...

Va roligt ni måste ha haft det!! Det är ju ett dilemma här hemma också. Småkillarna börjar växa till sig och tycker också att det är lite väl gulligt i deras rum
kram Malin